Το σινεμά παίρνει τα βουνά για το 8ο Εργαστήριο Κινηματογράφου Zagoriwood!

Ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό χωριό στήνεται τα τελευταία επτά χρόνια στα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου.

Φέτος για ακόμα μια φορά και για μία εβδομάδα (16-23/7 ) σινεφίλ και παντώς είδους λάτρεις του σινεμά θα συμμετέχουν στο εργαστήριο κινηματογράφου Zagoriwood με στόχο να μάθουν τη μαγεία πίσω από την κάμερα, αλλά και να γυρίσουν οι ίδιοι τις πρώτες τους μικρού μήκους ταινίες.

Στην 8η διοργάνωση θα διεξαχθεί το Εργαστήριο 1 – «Από την Ιδέα στην Ταινία» που απασχολείται με όλα τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας, το Εργαστήριο Ντοκιμαντέρ και το Εργαστήριο Υποκριτικής. Για το τελευταίο καλεσμένος είναι ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Καραντινάκης απόφοιτος της θρυλικής ρώσικης σχολής VGIK. Δάσκαλοι των υπόλοιπων εργαστηρίων είναι ο Γιώργος Μακρής (ηθοποιός, σεναριογράφος ) και οι κινηματογραφιστές Χρύσα Τζελέπη και Άκης Κερσανίδης.

Στα πλαίσια των «Συναντήσεων» επισκέπτεται το Zagoriwood ο σκηνοθέτης Χρήστος Γεωργίου για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία «Happy Birthday» ως work in progress για πρώτη φορά σε κοινό, ενώ θα συνομιλήσει με τους σπουδαστές για την κατασκευή της ταινίας του.

Το μαγευτικό ντοκιμαντέρ «Η Κυνηγός με τον Αετό» θα αποτελέσει τη δεύτερη προβολή του εργαστηρίου, ενώ θα φιλοξενηθεί και η θεατρική παραγωγή «Frida in the Mirror» με πρωταγωνίστριες της Κατερίνα Γιαννακοπούλου και Ζωή Πλαχούρα τις οποίες σκηνοθετεί η Χρυσάνθη Παπαγεωργίου.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής βρίσκονται στο επίσημο site του εργαστηρίου και την αντίστοιχη σελίδα στο facebook.

Δείτε στο κανάλι του στο youtube τις ταινίες που έχουν γυρίσει οι σπουδαστές του.

Αφήστε μια απάντηση