Γλυκά ψωμάκια γεμιστά με πραλίνα ή μαρμελάδα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, τη μαγιά και 50 γρ. από το αλεύρι μας και ανακατεύουμε με το χέρι μας καλά. Αφήνουμε για 10΄ με 15΄ να δουλέψει η μαγιά και έπειτα προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το ασπράδι και το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας για λίγο μέχρι να προσθέσουμε στο τέλος και την σόδα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας μέχρι όλα τα υλικά μας να γίνουν ένα ζυμαράκι και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ που πριν το έχουμε λαδώσει καλά με ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια περίπου μια ώρα να φουσκώσει.

Αφού το ζυμάρι μας φουσκώσει το βγάζουμε από το μπολ το ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια και αμέσως μετά το κόβουμε και το μοιράζουμε σε ίσα μπαλάκια των 50 γρ περίπου. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με την βοήθεια ενός πλαστή ή και με το χέρι μας και τοποθετούμε στο κέντρο μια μικρή ποσότητα από πραλίνα ή μαρμελάδα. Έπειτα κλείνουμε καλά και τα κάνουμε πάλι μπαλάκια όπως πριν. Τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με τον μείγμα από κρόκο και γάλα που πριν έχουμε χτυπήσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου.

Δείτε τα υλικά και το βίντεο στο Dimitriosmakriniotis.gr:

Πηγή: faysbook.gr

Αφήστε μια απάντηση